Szakmai műhely Döbröközön

2015. március 26-án, Döbröközön, szakmai műhely keretében találkozhattak Tolna megye TÁMOP-3.2.3.B-12/1-2013 konstrukciójú nyertes IKSZT munkatársai.

A szakmai műhely célja nemcsak a kollégák kapcsolatának erősítése volt, hanem a munkájuk során alkalmazott tudatos szemlélet erősítése, fejlesztése is.

A találkozó kezdetén Farkas Edit, Döbrököz község polgármesterének rövid, ámde nagyon érdekes előadását hallgathatták meg a résztvevők.  A település múltjáról és jelenéről tudhattunk meg számos, a jelenlévők által korábban nem ismert részletet, amely mindnyájunk érdeklődését felkeltette. A tájból kimagasló római katolikus templom - melyen már Döbrököz határán megakad a látogató szeme -, a Werbőczy várrom, és a napjainkban is működő forrás – melyhez számos legenda kapcsolódik - a település valódi gyöngyszemei.

Selyem Attiláné Anikó, a döbröközi IKSZT vezetője rendkívül színes programjaikból mutatott ízelítőt. Az intézmény, a csaknem 2000 fős tolnai település igazi kulturális, és szabadidős központja lett.


A folyamatos fejlesztés és fejlődés, a minőségre való törekvés azonban minden intézménynek kiemelt feladata. Török Rita közművelődési auditor, minőségirányítási szakember, az etyeki Magyar-kút Könyvtár és Közművelődési Intézmény vezetője beszélt mindezekről a résztvevőknek. Hangsúlyozta, hogy az önértékelés rendkívül fontos, minden intézmény alapvető kötelessége, ez a minőségfejlesztés alapja.   Mindehhez nagy segítséget nyújthat a pályázati adatlap, melyet időről időre, önértékelés céljából érdemes tanulmányozni, kitölteni. Minderre, saját intézményüket alapul véve a szakmai találkozón résztvevők is sort keríthettek.


A program zárásaként az érdeklődők megtekinthették az IKSZT szomszédságában álló, tavalyi évben átadott tájházat, és az önkormányzat gombapincéjét, mely az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér épületében található.


Április hónapban Bogyiszlón kerül sor a következő szakmai találkozóra, ahol Balogh Anikó, a Mocsolád-Civilház Nonprofit Kft. ügyvezetője egy Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér működtetésének praktikus kérdésiről tájékoztatja a kollégákat.

Letölthető előadások: Eloadas_Torok Rita_20150326

Kapcsolódó cikk.