Szakmai műhely az Érsekhalmi IKSZT-ben

Szakmai műhely az Érsekhalmi IKSZT-ben

2015. április 16-án a TÁMOP-3.2.3./B-12/1C-2013-0001 projekt keretében szakmai műhelyt szerveztünk a Bács-Kiskun megyei Érsekhalmán.

Az érsekhalmi Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér adott otthont a rendezvénynek. A szakmai műhelyen az érsekhalmi, fülöpjakabi, bugacpusztaházi, kunszállási és a Csongrád megyei Ruzsa település IKSZT munkatársai vettek részt.
 
Kübler Anikó, az érsekhalmi IKSZT vezetője, majd Horváth Roland, az érsekhalmi polgármester és Gonda János, az Együtt Érsekhalmáért Egyesület köszöntője és bemutatkozása után a résztvevők Vass János, a Bajai Kézműves Egyesület elnökének előadását hallgathatták meg a Közművelődési programok generálásáról.
 
Az előadás utáni műhelymunka során a TÁMOP-3.2.3./B jelű pályázat nyertesei a pályázati támogatás megszűnése utáni időszakról, a tevékenységek folytatásáról osztották meg egymással gyakorlati tapasztalataikat.
Az ebédszünetben az IKSZT épületében kalauzolta végig a résztvevőket Kübler Anikó, majd a címbirtokos egyesület vezetője a felújított, és tartalommal megtöltött Tájházukat mutatta be. A tájház udvarán fogyasztottuk el a helyi specialitásokból készített ebédet.

Délután a Közművelődési programok az IKSZT-kben c. előadást hallgatták meg az IKSZT munkatársak Bíbok Anikó, a Bajai Kézműves Egyesület tagja tolmácsolásában.

Az elmélet után műhelymunka keretében jutott hasznos ismeretekhez a hallgatóság, ahol az IKSZT-kben működő ötleteket, jó gyakorlatokat, tapasztalatokat osztották meg egymással.

A szakmai műhelyen résztvevő IKSZT munkatársak hasznos és gyakorlati tudással térhettek haza, visszajelzéseik alapján tartalmas szakmai napot töltöttek Érsekhalmán.

Kapcsolódó cikk

Berei Andrea
Bács-Kiskun Megyei kulturális koordinátor