Szakmai műhely a szanki IKSZT-ben

Szakmai műhely a szanki IKSZT-ben

2015. április 28-án a TÁMOP-3.2.3./B-12/1C-2013-0001 projekt keretében szakmai műhelyt szerveztünk a Bács-Kiskun megyei Szankon.

A szanki Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér adott otthont a rendezvénynek. A szakmai műhelyen az ifjúsági közösségi terek fejlesztése, ifjúsági programok generálása volt a téma. A téma iránt Bács-Kiskun Megyéből a kunszállási, a fülöpjakabi, a bugacpusztaházi, az érsekhalmi, a szanki, Csongrád megyéből a ruzsai és balástyai IKSZT munkatársai érdeklődtek.
 
Vinczéné Nemcsók Mónika, a szanki IKSZT vezetője köszöntötte a vendégeket, majd bemutatta  közösségi tereiket, a projekt Bács-Kiskun megyei kulturális koordinátora pedig a programot ismertette.

A délelőtt folyamán Borda Balázs a kecskeméti Helpi Ifjúsági Iroda és Fejlesztő Műhely közösség tér vezetője előadását hallgattuk meg. Ismertette a Nyitott Kapuk – ifjúságfejlesztés Kecskeméten projektet, majd az ifjúsági szolgáltatások szervezéséhez szükséges módszertani kiadványukat mutatta be.
Az előadás után a résztvevők az IKSZT-kben zajló ifjúsági korosztálynak szóló programokat, a különböző települések lehetőségeit műhelymunka keretében mutatták be, illetve vitatták meg.


Ebédszünet után Szappanos Sára, a kecskeméti Eleven Közösségi Tér ifjúságsegítő munkatársa ismertette az Eleven ifjúsági közösségi térben zajló munkát és programjaikat a korosztály számára.

Az előadás után műhelymunka keretében jutottak hasznos ismeretekhez a résztvevők, ahol az IKSZT-kben működő ötleteket, jó gyakorlatokat, tapasztalatokat osztották meg egymással.
A szakmai műhelyen résztvevő IKSZT munkatársak hasznos és gyakorlati tudással térhettek haza, visszajelzéseik alapján tartalmas szakmai napot töltöttek Szankon.

Letölthető előadás: SZANK IKSZT 2015 prilis 28

Kapcsolódó cikk.


Berei Andrea
Bács-Kiskun Megyei kulturális koordinátor