Megvalósult Szakmai Műhely Dunaszegen

Megvalósult Szakmai Műhely Dunaszegen

2015. április 16-án került megrendezésre a TÁMOP-3.2.3./B-12/1C-2013-0001 Többcélú közösségi terek fejlesztése projekt keretében megvalósuló harmadik Győr-Moson-Sopron megyei szakmai műhely.

Dunaszeg Integrált Közösségi és Szolgáltató tere adott otthont a rendezvénynek. A szakmai műhelyen a megyei IKSZT munkatársak a „Közösségi és egészségfejlesztési folyamatok elindítása és koordinálása a községekben” című előadás keretében és a műhelymunka keretében juthattak hasznos ismeretekhez.

Miklósyné Bertalanfy Mária WHO koordinátor, KEF alelnök, valamint a Győriek Egészségéért Közhasznú Egyesület elnöke „Egészségfejlesztés a közösségekben – közösségi egészségfejlesztés” címmel tartott előadást. Az egészséggel kapcsolatos fogalmak értelmezése után sor került a közösségek szerepének tisztázására is. Kiemelt gondolatként jelentek meg közösségi színterek, mint az egészségfejlesztés célterületei. Az interaktív műhelymunka során a közösségi színtérprogram készítésének folyamatára és a tervezési folyamat egy-egy elemének kipróbálására került sor. Valamint a 20 éves Egészség- Piac lakossági egészségmegőrző programsorozat szervezésének gyakorlati tapasztalatairól is hallhattak a résztvevők.

A közös ebéd után Dr. Rácz Sándor a győri Lakóközösségi Információs és Szolgáltató Iroda projektmenedzsere „Közösségek generálása és fejlesztése gyermekkortól – nyugdíjas korig” című előadása során a különböző korcsoportokra lebontva ismertette a lehetőségeket, ötletes megoldásokat, pályázati forrásokat, melyek segítségével aktivizálhatók, bevonhatók egy-egy település, lakóközösség tagjai a közösségi folyamatokba.

Az előadást követő műhelymunka során gyakorlati tapasztalataikat osztották meg egymással a résztvevők. Végül eszközöket és módszereket ismerhettek meg a különböző korcsoportok aktivizálására.

A program a TÁMOP-3.2.3./B-12/1C-2013-0001 - Többcélú közösségi terek fejlesztése program keretében valósult meg.

Letölthető előadás: Egfejl-kzssg-3

Kapcsolódó cikk.

Dunaszeg, 2015. április 16.