Koordinátori képzés Balatonszemesen

Koordinátori képzés Balatonszemesen

Az egész ország területéről gyűltek össze a kulturális koordinátorok augusztus utolsó napján Balatonszemesen, hogy könnyed, játékos formában sajátítsák el a kisebb közösségek motiválására, aktivizálására alkalmas módszereket.

Ezeket a módszereket az élménypedagógia segítségével mutatta be Bányai Sándor, a Kalandok és Álmok Szakmai Műhely tagja. Az IKSZT-k tevékenységei között kiemelkedő szerepet játszik a szabadidő-szervezés a látogatók számára. A szakmai napon bemutatásra kerültek azok a módszerek, melyek nem csak a szabadidő aktív eltöltését célozzák, hanem amelyek során a részt vevők egymásra utáltsága miatt igazi, együtt dolgozni tudó team tagok lesznek.

Az élménypedagógiai módszereknek köszönhetően a kulturális koordinátorok a nap folyamán a játékos tanuláson túl közösségben gondolkodtak, közösen oldottak meg megoldhatatlannak tűnő feladatokat. A nem mindennapi szituációk során rájöttek arra, hogy közös erővel olyan problémákat is le lehet küzdeni, amelyek személyenként leküzdhetetlennek tűnnek.

A játékos tanulás után a tanultak felhasználásával műhelymunka folyt, melynek célja információk gyűjtése volt az IKSZT-kben történő szabadidő-szervezést illetően.

Kapcsolódó cikk.

Takács István