IKSZT szakmai műhely Holládon

IKSZT szakmai műhely Holládon

Az Örök Fiatalok Holládért Egyesület által fenntartott közösségi térben várta a Nemzeti Művelődési Intézet Somogy megyei irodája szakmai napra a Somogy megyei IKSZT-ket 2014. december 18-án.

A szakmai műhely sikerét nem csupán a kollégák szakmai elhivatottsága, a csodálatos környezet és táj, hanem a végtelenül kedves és segítőkész fogadtatás is megalapozta. Már a program kezdése előtt is kötetlen beszélgetés folyt az IKSZT-kben szerzett tapasztalatokról, a közösségi terekben folyó munkáról és annak adminisztrációjáról.

Helytörténész előadónk magát „amatőr helytörténész tanulónak” nevezve bemutatta a holládi helyi értékek feltárásának folyamatát, az eddig elért eredményeket. Jó gyakorlatként a település és a környékén fellelhető értékek mentén kialakított helyi túraútvonalat ismertette. Előadása után műhelymunkát kezdeményezett, melyben a résztvevők saját településükre adaptálható módszertani útmutatót kaphattak, elindítva a saját munka tervezését.

A szakmai műhely második felvonásában a NAKVI előadója, Budinszki István beszélt az IKSZT-k fenntartási kötelezettségeiről, a TÁMOP 3.2.3.B pályázatok fenntartási időszakáról, valamint elemezte a közösségi terek forrásteremtési lehetőségeit. Az IKSZT-s kollégák kérdéseire maradéktalanul válaszolt, melyet ez úton is köszönünk.

A szakmai műhely során megerősítést nyert, hogy a megyében dolgozó IKSZT munkatársak hasonló problémákkal küzdenek, valamint hogy szükség van a közös gondolkodásra, a rendszeres szakmai találkozókra. Ezek lehetnek azok a szakmai találkozások, melyek során számos módszertani vagy gyakorlati kérdésre konkrét válaszok érkezhetnek.

Letölthető meghívó: meghivo_hollad
Letölthető NAKVI előadás: NAKVI_eloadas_20141218_Hollad

A program a TÁMOP-3.2.3./B-12/1C-2013-0001 - Többcélú közösségi terek fejlesztése program keretében valósult meg.