IKSZT szakmai műhely Balatonszentgyörgyön

IKSZT szakmai műhely Balatonszentgyörgyön

Az Infó Ház Egyesület és a Nemzeti Művelődési Intézet közös rendezvénye valósult meg 2015. június 22-én, Balatonszentgyörgyön.

 

A szakmai műhelyen Farkas László Nándor polgármester köszöntötte a jelenlévőket, bemutatta a települést. Érdekes információkkal szolgált Balatonszentgyörgy népességéről, kulturális és természeti értékeiről, a kisebb és nagyobb vállalkozásokról, az közoktatási helyzetről, valamint a vasútról. Érdekes előadása során a hallgatóság képet kaphatott az ezerarcú település múltjáról, jelenéről és jövőképéről is.

Fazekas Borbála az IKSZT munkatársa bemutatta az intézmény munkásságát, programjait, szolgáltatásait, majd végigvezette az érdeklődőket az intézményben. Dr. Sebők László többórás előadás keretében tájékoztatást nyújtott a civil szervezetek működéseinek feltételeiről, kötelezettségeikről, jogaikról, valamint bemutatta az aktuális pályázati lehetőségeket. Szó volt még az EU-s pályázati rendszerről, az önkéntes munka jogi hátteréről, valamint a támogatás-adományozás kérdésköréről is. Az érdeklődők rengeteg új információt szerezhettek a civil szervezetek működésének jogi oldaláról is. Az előadást követően a részt vevők kérdésekkel bombázták az Éléstár Egyesület szakmai vezetőjét, ami nem is csoda, hiszen a rendezvényen jelentős számban voltak jelen civil szervezetek elnökei, tagjai, alapító tagjai, valamint szociális szövetkezet képviselője is. A szakmai műhely során mindenki választ kapott a feltett kérdésekre, ami nagy segítség a civil munkában.


Letölthető előadás: civilaktualisbszentgyorgyNMI20150622

Kapcsolódó cikk.

Takács István