EGY NAP A PARTNERSÉG ÉS CIVIL EGYÜTTMŰKÖDÉS JEGYÉBEN -SZAKMAI MŰHELY KONDOROSON

EGY NAP A PARTNERSÉG ÉS CIVIL EGYÜTTMŰKÖDÉS JEGYÉBEN -SZAKMAI MŰHELY KONDOROSON

A Nemzeti Művelődési Intézet Többcélú közösségi terek fejlesztése című, TÁMOP-3.2.3./B-12/1C-2013-0001 azonosító számú projektje keretében a Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei irodájának szervezésben a kondorosi IKSZT munkatársaival együttműködésben szakmai műhely zajlott Kondoroson 2015. április 24-én.

A program két fő témakör köré szerveződött:

Közösség – művelődés - hálózatosodás
Közművelődés programok generálása helyi erőforrásokra építve, projektgenerálás és lebonyolítás,

Közösségfejlesztés – partnerség – civil együttműködés
Civil tér (aktualitások civil szervezetek, közösségek számára) Hálózatfejlesztési gyakorlatok (civil, kormányzati - önkormányzati és intézményi együttműködések)

Mindkét téma szervesen kapcsolódik az IKSZT szakmai feladataihoz, céljaihoz, a településen ellátott tevékenységéhez.

Kondoroson számos kulturális célú intézmény, szervezet, több, mint ötven formális és nem formális közösség működik. A műhely alapgondolata egyfajta fórumalkalom megteremtése volt, ahol ezen szereplők számára megteremthető egyfajta együttműködés, együttgondolkodás.

A nap előadói, témavezetői Závogyán Judit, Pocsajiné Fábián Magdolna és Butora Hajnalka voltak, akik a témák elhivatott szakembereiként nagyban hozzájárultak a program sikeréhez.


A műhelyalkalom tulajdonképpen az első lépés, melyet a tervek szerint további(ak) követi(k), melyre a településen igény és szándék mutatkozik.

Kapcsolódó cikk.

Letölthető előadások: Kondoros -mhely , Kondoros-pr.24. 1

Szerző: Lipták-Belányi Barbara