BÉKÉSCSABAI PROJEKTZÁR(SZ)Ó

BÉKÉSCSABAI PROJEKTZÁR(SZ)Ó

A Nemzeti Művelődési Intézet Többcélú közösségi terek fejlesztése című, TÁMOP-3.2.3./B-12/1C-2013-0001 azonosító számú projektje keretében a Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei irodájának szervezésben, a Csabagyöngye Kulturális Központ együttműködésével a projekt békési záróeseményeként szakmai műhely zajlott Békéscsabán 2015. szeptember 15-én.

A program két fő témakör köré szerveződött: szervezeti- és rendezvény kommunikáció
Jó gyakorlatok bemutatása, tapasztalatok megosztása lépésről lépésre

Kulturális séta az agórában

Házbejárás és szolgáltatáskínálat bemutatása a Csabagyöngye Kulturális Központban

A témaválasztás indokoltságát az IKSZT-k szervezetfejlesztése, a hálózatépítés, s a projektidőszak lezárását követő további együttműködési lehetőségek felkutatása adta. Természetesen nem maradt el a projekt megyei eredményeinek bemutatása és összegzése sem.

Szervezeti- és rendezvény kommunikáció témájában Koszecz Sándor, a Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális Sport és Turisztikai Központ igazgatója tartott gondolatébresztő előadást. Kulcsszavai a problémaelemzés, értékesítés, tartalommarketing voltak, amelyek nyomán a figyelemfelkeltés, érdeklődés, vágy, cselekvés vonalán felépíthető egy jól működő alap kommunikációs séma.

Az agórában zajló kulturális sétán Herczeg Tamás, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgató-helyettese kalauzolta a program résztvevőit. Az esemény nem titkolt célja a szolgáltatáskínálat bemutatása mellett az IKSZT-k és Agóra együttműködési lehetőségeinek körüljárása volt.

A Nemzeti Művelődési Intézet munkatársai között csak TÁMOP IKSZT projektként emlegetett Többcélú közösségi terek fejlesztése című program Békés megyei eredményeire méltán lehetnek büszkék a projekt együttműködő partnerei, akiknek nyitottsága, pozitív hozzáállása, tettrekészsége, s a projekt céljaival való azonosulása révén 13 adaptációs rendezvény, 5 szakmai esemény (szeminárium és műhely) zajlott, s ezekhez kapcsolódóan 43 cikk, szakmai tartalom született.

Az együttműködés projekt befejezését követően sem szűnik meg.

A projekt hosszú távú céljaival összefüggésben minden együttműködő partner fontosnak tartja a közös munkálkodást azon, hogy IKSZT-k és Agórák a helyi társadalom megújulásának, a vidék kulturális fejlődésének motorjai és központjai legyenek.

Előadás: https://prezi.com/cdefiff7fckc/csinnadratta-strategia/?utm_source=facebook&utm_medium=ending_bar_share

Kapcsolódó cikk.

Szerző: Lipták-Belányi Barbara